Benaderen van potentiële kopers doe je zo!

Je wilt je woning ZELF verkopen,

maar wat is een slimme manier om je woning onder de aandacht te brengen? Doordat je je woning zelf verkoopt, mis je de netwerken van de makelaar (voor wat die waard zijn), maar niet getreurd, zelf kun je een heel eind komen. Als verkoper van je woning zijn er vele mogelijkheden om je woning onder de aandacht te brengen.

Gebruik Social Media

Social media staat voor alle internet-toepassingen die het mogelijk maken om informatie met elkaar te delen. Dit gebeurt op een gebruiksvriendelijke en leuke wijze. Deze media laat je socialiseren met je omgeving. Dit kan in de vorm van tekst, geluid of beeld en daarbij heeft (bijna) iedereen daar weleens van gehoord.

– Wist je dat 7 van de 10 internetgebruikers minimaal actief is op één socialnetwork?

Dit betekent dat veel mensen doen aan hyves, facebook, linkedin of twitter etc. Met de opkomende technologiën en de moderne mobieltjes is de Social Media niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Als verkoper van een woning kun je via de Social Media aandacht krijgen voor je woning. Laat al je vrienden/kennissen weten dat je woning te koop staat. Oftewel; breng je huis onder de mensen.

Bereik zoveel mogelijk mensen

Naast de Social Media kun je gebruik maken van e-mails. Ook via deze weg kun je je contactpersonen laten weten dat je woning te koop staat.

Naast de mailtjes en Social Media, zou je een eigen website kunnen maken over je woning. Op deze website kun je zorgen voor een goede foto impressie. Naast deze visuele presentatie moet er ook relevante informatie over je woning beschikbaar zijn. Zorg dat de ins en outs van je woning mooi gepresenteerd worden. Ben je niet zo handig, bekijk dan eens de website www.bekijkmehier.nl daar kun je makkelijk je woning presenteren op een website.

Door de mails, de social media en je website zorg je dat je woning bereikbaar is voor veel mensen. Pas als ze weten dat je woning te koop staat, kunnen de potentiële kopers beslissen of ze het gaan kopen of niet. De potentiële kopers komen niet vanzelf naar de woning, maar aan jou de taak om naar de potentiële kopers te benaderen.

– Meer dan 85% van de woningverkoop vindt plaats binnen eigen regio.

Dit betekent dat het dus meer dan effectief is, om binnen je eigen sociale kringen te gaan adverteren met je woning. Via-via wordt je woning meer gepromoot dan je denkt. Onderschat de waarde van de Social Media en andere kunsten om je woning te promoten dus niet!

Twitter je woning!

Op twitter is een twitter-makelaar waar je je woning GRATIS kunt aanmelden.

Als je de woning aanmeld bij www.makelaarweg.nl dan wordt je woning dagelijks getweet!

Advertentie maken

Wat belangrijk is bij het verkopen van je woning is om mooie foto’s van je woning te maken. Dit kun je zelf doen, maar dat kun je ook laten doen. Zorg wel dat je huis netjes is.
Voordat je de advertentie van je woning gaat maken, kun je misschien even spieken op woningsites. Kijk op funda, marktplaats of speurders. Hier staan advertenties van woningen onder de rubrieken ‘huizen te koop’, ‘huizen verkoop’ etc. Door te kijken naar wat andere huizenverkopers ervan gemaakt hebben, heb je inspiratie voor je eigen woning. Bepaal wat je goed of juist slecht vindt aan een bepaalde advertentie. Kopieër het goede, verbeter het minder goede en zorg ervoor dat je woning net iets beter uit de verf komt. Zorg dat je opvalt tussen het ruime aanbod. Zorg ervoor dat de tekst die je bij je woning zet, makkelijk leesbaar is en daarnaast moet het ook ontvangergericht zijn. Vermeld ook alle belangrijke dingen van je woning; alle dingen die de potentiële koper wil weten.

Blijf realistisch

Zeker in moeilijke tijden is je huis niet 123 verkocht. Blijf daarom realistisch met betrekking tot de vraagprijs van je woning en wat je woning te bieden heeft. Ook in deze situatie kun je kijken naar wat er in je omgeving allemaal gebeurt qua woningverkoop. Kijk wat er verkocht is en voor welke prijs; wat ligt momenteel goed in de markt? Door de antwoorden die je krijgt op deze vragen kun je je eigen woning daar op aanpassen. De (emotionele) waarde die je zelf hecht aan een woning kan voor de potentiële kopers op een ander niveau liggen. Zoek een goede middenweg; doe dus eerst een klein omgevingsonderzoekje en pas je aan. In het boek Je woning ZELF verkopen wordt de makelaarkennis met betrekking tot vraagprijsbepaling uitgebreid besproken.

-Zoek je meer tips om je woning te verkopen, download de ” free sample” van ons boek “Je woning ZELF verkopen“!

Succes met het benaderen van potentiële kopers

Het team van “je woning ZELF verkopen”

P.S. Vertel hieronder bij “Comment” wat je uit de tips hebt gehaald!
Vertel de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je hebt geboekt!
Bij voorbaat dank!

P.S. Vergeet ook niet je feedback te geven of een testimonial te plaatsen!

Comments

  1. Goed artikel om zelf je huis te verkopen! Gr. Felix

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.