Sjaak Bral over de makelaar

Maar wat bedoelt die makelaar nou eigenlijk???

Wil je een date? Koop een huis!

Grappig nieuws uit Amerika,

Uit een onderzoek onder 1000 singles blijk dat meer dan een derde van de vrouwen en 18% van de mannen liever een date hebben met iemand die een huiseigenaar is.

Slechts 2% van de vrouwen zei dat ze voorkeur hadden om een man te daten die huurt, van de mannen zei  3% deze voorkeur te hebben

Zowel mannen als vrouwen hebben de voorkeur voor dates zonder huisgenoten; 62% van response op de vragenlijst gaf aan het liefst te willen daten met singles die alleen wonen.

Er is slecht nieuws voor jongvolwassenen en afgestudeerden die terug zijn gegaan naar het ouderlijk huis. Het wordt moeilijk om aan de man of vrouw te komen!  Minder dan 5% van alle ondervraagde singles gaf aan te willen daten met  iemand die nog in bij zn ouders woont. Een absolute “dealbreaker” aldus de onderzoekers.

[Read more…]

Maak uw woning sexy voor kopers!

Hoe u met kleine ingrepen geïnteresseerden over de streep kunt trekken!

Hoe maakt u uw huis verkoopsklaar? Dat houdt meer in dan wat rommel opruimen en vuile was wegmoffelen.

De oude verkooptruck, koop het ebook je woning succesvol Zelf verkopen!De eerste vijftien seconden blijken cruciaal te zijn om een verpletterende indruk te maken op kandidaat-kopers. Wij geven enkele tips om te scoren in die luttele seconden.

Vroeger was er maar één advies. Bak een cake of een brood net voor de bezoekers arriveren, zodat het hele huis heerlijk ruikt. Het zou de potentiële kopers doen verlangen om in zo’n gezellig huis te wonen. En laat hier en daar kaarsjes of theelichtjes branden. Hoe gezelliger en huiselijker uw woning eruitziet, hoe sneller [Read more…]

Goed afgewerkte muren doen wonderen

Bij binnenkomst in een woning krijgt men een eerste indruk. Deze eerste indruk kan je maar 1 keer maken, zorg daarom dat de indruk goed is. Wat hiervoor zorgt zal voornamelijk de ruimtelijke indeling zijn en de afwerking. Een ruimtelijke indeling is vaak te creëren door het slim inrichten van de woning. Hierbij gebruik makend van de juiste kleuren.

Daarnaast is de afwerking een belangrijke factor. Niet alleen bij binnenkomst maar ook zeker bij het berekenen van het achterstallige onderhoud. Extra investeren in wandafwerking is aan te raden wanneer de muur echt toe is aan onderhoud. Tevens moeten de kosten opwegen tegen het eventuele resultaat. Vanzelf sprekend dat een opgeknapte woning eerder verkocht zal worden, een instap-klare woning is aantrekkelijk voor een groot deel van de kopers.

Muurafwerkingen zijn er in veel verschillende soorten en de prijzen zijn zeer uiteenlopend. Populaire stucwerken zijn onder anderen:

  • spackspuiten
  • Spachtelputz
  • Sierpleister

Er zijn nog veel meer specifiekere soorten zoals tadelakt, leemstuc en beton cire bijvoorbeeld. Wilt u een luxere afwerking voor in de badkamer of aan de buitenmuur, dan zijn hier speciale mogelijkheden van stucwerk voor beschikbaar. De kosten van deze specifieke soorten liggen enkel wel vrij hoog.

Enkel voor het opknappen van een woning is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig zijn er ook goedkopere mogelijkheden met een uitstekend resultaat. Denk hierbij aan spackspuiten, uitstekend resultaat voor een scherpe prijs. De prijs ligt rond 8 a 9 euro per m2. Tevens kan er ook een kleur gekozen worden zodat deze direct klaar is zonder nog te hoeven schilderen.

De totale kosten zijn natuurlijk makkelijk te berekenen wanneer het oppervlakte van de muur bekend. Voor een meer gedetailleerde kostenplaatje is het aan te raden om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Hier zijn diverse websites voor en leveren al snel een voordeel op tot 30% van de kosten. Ook zeer verstandig op het moment dat u persoonlijk geen stucadoor kent. Aangezien het aanbod vrij groot, raken vele mensen hierin het overzicht kwijt.

Een lik tegelverf doet wonderen

tegelverfSchrikken tegelwanden in jouw huis potentiële kopers af? De woning beter verkoopbaar maken door nieuwe tegels is een dure klus, waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten. De gouden tip: verf je tegels.

Tegelverf

Met tegelverf kun je een ruimte in huis een nieuwe verfrissende uitstraling geven zonder te diep in de buidel te hoeven tasten. In dit artikel lees je waar je bij deze lowbudget oplossing rekening mee dient te houden voor het beste resultaat.

Water- of terpentinebasis

Welke uitstraling wil je de tegelwand meegeven? Dit bepaalt namelijk of je kiest voor grondverf en tegelverf op water- of terpentinebasis. Als je matte tegels wilt dan kies je voor de terpentinebasis. Voor glanzende tegels is waterbasis geschikt. Let wel op: sommige mensen vinden de uitstraling van tegelverf op waterbasis meer op plastic lijken dan glans. Om loslaten van de tegelverf te voorkomen, kies je ervoor dat de basis van de grondverf en de tegelverf hetzelfde is; terpentine of water. Bedenk van te voren ook welke kleur je kiest. Het is aan te raden om voor wit te gaan. Witte wanden laten een ruimte optisch groter lijken en wit is niet aan persoonlijke voorkeuren onderhevig.

Verschil tussen wel en niet vochtige ruimtes

De kans is groot dat we het hebben over het verven van de badkamertegels. Dit is een vochtige ruimte en dat betekent dat je apart een laag grondverf en één of twee lagen tegelverf dient aan te brengen voor het beste resultaat. Gaat het om het beschilderen van een niet vochtige ruimte dan volstaan twee lagen van grondverf en tegelverf in één.

Hoe verf je tegels?

Start met het lichtjes opschuren van de tegels. Over het algemeen zijn tegels namelijk glad en daar hecht verf slecht op. Na het schuren maak je de tegels stof- en vetvrij en wacht je tot de tegels volledig droog zijn. Dan kan de laag grondverf worden aangebracht. Houd de droogtijd aan die op de verpakking staat en schuur daarna het geheel weer lichtjes op. Maak de tegels weer stof- en vetvrij en begin dan met het aanbrengen van de tegelverf. Ook hier geldt weer: kijk op de verpakking wat de droogtijd is. Breng je namelijk te snel een nieuwe laag aan, dan kan de verf op den duur gaan bladeren. Als je klaar bent met schilderen, dan is de tegelwand klaar om tentoongesteld te worden aan nieuwe potentiële kopers.

Toch wel liever nieuwe tegels?

Heb je geen zin in om te schilderen of verkeren de tegels in een dermate slechte staat, dan kun je overwegen om nieuwe tegels te laten plaatsen. Hoe doe je dit zo goedkoop mogelijk? Ten eerst: kies voor keramische wandtegels. Dit is de goedkoopste tegelsoort maar wel van goede kwaliteit. Ten tweede: wil je zo snel mogelijk weer potentiële kopers over de vloer dan kan je de klus uitbesteden aan een ervaren tegelzetter. Om hier op te kosten te kunnen besparen luidt het advies om gratis offertes te vergelijken. Er zit namelijk verschil tussen de bedragen die tegelzetters vragen voor de klus en op deze manier haal je de beste prijs boven water. Toch geen nieuwe tegels voor in de oude woning, dan is dit wellicht een nuttige tip voor de nieuwe woning. Die komt mogelijk na de opknapbeurt weer een stap dichter in de buurt.

Je tuin , onderhoudt, geniet en verdien!

Je woning zelf verkopen, doe het met bloemen!Een tuin hoort bij de “Dutch Dream”.

Het hebben van een tuin bij je woning is een waardevol iets. De aanleg van een mooie tuin is één ding, het onderhouden is een tweede. Het verkopen van een woning met een mooie tuin is veel makkelijker dan een woning met een verwaarloosde tuin. Daarom is het van belang dat je jouw tuin onderhoud. Hierna enkele tips.

Van een goed onderhouden tuin kun je enorm genieten. Een tuin bestaat uit klein onderhoud wat regelmatig bijgehouden moet worden. En daarnaast moet er af en toe ook groot onderhoud gepleegd worden.

Je tuin heeft dus verzorging nodig. Het is handig om te weten wat wanneer moet gebeuren. Iedere maand is anders qua weer. Hier moet je rekening mee houden bij je tuin. Als de grond bevroren is, kun je geen zaadjes gaan planten. Daarom bestaat er ook met betrekking tot de tuin een jaarkalender. Deze geeft aan wat in welke maand het beste kan gebeuren.

Januari

Een nieuw jaar is net begonnen. In deze [Read more…]

Restschuld bij huisverkoop

Restschuld bij huisverkoopIs je hypotheekschuld hoger dan de huidige verkoopwaarde van je woning? Mocht je besluiten om de woning te verkopen dan blijft er een restschuld over. In een dergelijk geval is er sprake van een huis dat “onder water” staat.

Restschuld melden

Je wilt binnenkort verhuizen maar je verwacht restschuld bij de verkoop van het huis. Meld dit dan tijdig bij de hypotheek- en geldverstrekker. Samen wordt er dan naar een oplossing gezocht om de schuld te financieren. Een restschuld hoeft de verkoop namelijk niet meteen te belemmeren.

Schuld financieren

Mocht je voldoende spaargeld hebben, dan is het wellicht mogelijk om de restschuld af te lossen. Daarnaast bieden enkele banken de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren mits je kredietwaardig bent. Dit betekent dat je de schuld kunt meenemen in de hypotheek van een nieuwe woning. De hypotheekrente over de meegefinancierde restschuld is vooralsnog tien jaar lang aftrekbaar van de belasting. Mocht je van plan zijn om te gaan huren dan bestaat er de mogelijkheid om de restschuld af te lossen met behulp van een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Uiteraard zal er rekening gehouden moeten worden met hogere maandlasten. Men heeft ook nog de mogelijkheid om middels een schenking van een familielid te voldoen aan de betalingen.

Financiële meevaller

Verlies nemen op een woning is lang niet zo erg als het klinkt. Ben je van plan om vrijwillig het huis te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe woning? Als jouw huis in waarde is gedaald door marktomstandigheden dan is de kans groot dat andere huiseigenaren hier ook last van hebben gehad. In dat geval is er kans op een meevaller, omdat potentiële koopwoningen waarschijnlijk ook in prijs zijn gedaald. Als je nieuwe woning flink goedkoper is geworden dan zal dat de maandlasten compenseren.

Betalingsproblemen

Het kan voorkomen dat je door verschillende omstandigheden in geldnood terecht komt. Denk hierbij aan het overlijden van een partner of een echtscheiding. Wanneer de woonlasten te hoog worden kan dit leiden tot een noodgedwongen verhuizing. Verwacht je restschuld na de verkoop van het huis, dan is het mogelijk om beroep te doen op de kwijtscheldingsregeling van de Nationale Hypotheek Garantie mits die inbegrepen zit in de huidige hypotheek. Is dit geen mogelijke optie en ben je niet in staat om de restschuld af te betalen? Dan is de kans groot dat het huis verkocht zal worden door de hypotheekverstrekker via een veiling. De restschuld die overblijft na de veiling zal uit eigen zak betaald moeten worden.

Gedwongen verkoop voorkomen

Een gedwongen verkoop kan leiden tot een nare situatie en zelfs een faillissement. Het is daarom belangrijk om eerst alle mogelijkheden te bespreken met je hypotheekverstrekker. Wellicht vinden jullie samen een gepaste regeling voor de betreffende situatie. Daarnaast is het mogelijk om de verlies op de verkoop te beperken of zelfs te voorkomen met behulp van een makelaar. Natuurlijk zitten hier kosten aan verbonden, maar het kan wel leiden tot een hogere verkoopopbrengst.

Een goede eerste indruk

woning zelf verkopenEen goede eerste indruk is altijd van groot belang. Zo ook bij de verkoop van huizen. Een slecht onderhouden huis dat er van buitenaf slecht uit ziet kan een potentiële koper afschrikken. Het is dus verstandig om je buitengevel goed te onderhouden of op te laten knappen.

Gevel renoveren

Een gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Om een goede eerste indruk te maken op eventuele kopers en voorbijgangers dient deze dus goed onderhouden te worden. Scheuren in de gevel zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook nog eens gevaarlijk. Scheuren laten namelijk vocht door en dit vocht kan op den duur zorgen voor schade aan zowel de binnen- als buitenkant van je huis. Vocht in de gevel kan in de winter bijvoorbeeld bevriezen, wat kan zorgen voor meer barsten in de stenen en het voegwerk. Daarnaast kunnen er vochtplekken aan de binnenkant van de woning ontstaan. Het is dus verstandig om een kapotte gevel altijd zo snel mogelijk te laten renoveren, om verdere schade te voorkomen.

Een schone gevel

Niet alle gevels zijn beschadigd, maar vaak zijn ze wel vervuild. Dit valt meestal niet zo op, omdat maar weinig mensen de gevel laten reinigen en er dus weinig huizen zijn met een stralende schone gevel. Door je gevel te laten reinigen wordt aanslag, zoals mossen of algen die aan de gevel hechten, verwijderd. Daarnaast wordt de gevel lichter van kleur, aangezien vervuiling door uitlaatgassen ook wordt verwijderd. Door je gevel te laten reinigen springt je huis er weer helemaal uit en laat je zien dat het goed onderhouden is.

Bescherming

Gevelreiniging en renovatie zijn klussen die je zo min mogelijk wilt laten doen. Het kost wat en de gevel wordt op den duur toch weer vuil. Het is echter ook mogelijk om je gevel te beschermen. Door de gevel te laten impregneren wordt deze waterafstotend gemaakt. Water trekt niet meer in de gevel en mossen en algen kunnen zich niet meer hechten. De kans op schade aan de gevel wordt aanzienlijk verkleind. Daarnaast heeft impregneermiddel ook een brandwerende werking waardoor het huis veiliger wordt. Door deze maatregelen wordt de waarde van je woning verhoogd en wordt de levensduur verlengd.

Denk ook aan je dak

Naast de gevel draagt ook het dak bij aan de uitstraling van de woning. Het dak krijgt, net als de gevel, op den duur last van aanslag en vervuiling. Het is daarom verstandig om ook het dak van je woning te laten reinigen en eventueel te impregneren. Door de werkzaamheden van dak en gevel te combineren kun je op bepaalde kosten besparen, denk bijvoorbeeld aan voorrijkosten en/of materiaalkosten. De meeste aanbieders houden zich zowel met gevelreiniging als dakreiniging bezig. Door een goed onderhouden gevel en dak, maak je je woning een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

 

Het onderhouden van de gevel en het dak van je huis is een goede manier om de uitstraling van je huis intact te houden. Daarnaast draagt het bij aan de levensduur en de waarde van je woning en daarbij dus de waarde van de woning. Potentiële kopers zullen eerder geïnteresseerd zijn in een woning die goed onderhouden is. De eerste indruk kan dus doorslaggevend zijn voor het verkopen van je woning.

Filmpje foute makelaar !

Pas op welke makelaar je neemt!

Niet elke makelaar is even goed. Vergaar de makelaarkennis en verkoop je huis zelf!

 

Is jouw woning verkoopklaar?

Kopers zijn op zoek naar woningen die sleutelklaar zijn. Dit wil zeggen dat de kopers er in kunnen trekken zonder dat ze nog een hoop werk moeten verrichten in de woningen. Kopers met een drukke levensstijl zijn bereid om meer te betalen voor een woning die in topconditie is. Het sleutelklaar maken van een woning kan het verschil maken tussen een huis verkopen of niet, de tijd dat het duurt om een woning te verkopen én de uiteindelijke verkoopprijs.

Snel verkopen

Verkopers zijn financieel vaak gebonden aan tijd. Soms kies je er voor om je woning voor minder van de hand te doen dan dat deze jou heeft gekost.  Dubbele hypotheeklasten zijn ongewenst. [Read more…]

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.