De zoektocht naar je eerste koopwoning!

Je woning Zelf (ver)kopen!Je bent er klaar voor om je eerste woning te kopen. Nadat je al verscheidene blikken op de onroerend goed markt hebt geworpen, is het nu tijd om serieus op jacht te gaan. Maar hoe pak je die jacht nou het beste aan?

Lees hier over het kopen van je eerste woning en hoe je de jacht op je eerste koopwoning kunt gaan aanpakken.

De regels op de onroerend goed markt  met haar leningen zijn veranderd. Vroeger kon je een hypotheek krijgen door, met een vermelding van je inkomen op papier, naar een bank te gaan. Vandaag de dag zijn de regels voor het krijgen van een hypotheek aangescherpt. Banken willen zeker weten wat je je kan veroorloven en baseren daar de hoogte van je hypotheek op.

Laat je hierdoor niet afschrikken. Het is nog steeds een haalbare optie om huiseigenaar te worden. Hieronder worden een paar tips gegeven om je droom om huiseigenaar te worden te verwezenlijken.

Kijk goed naar je inkomen. Veel mensen hebben geen idee wat het maandelijkse inkomen is en hoeveel daarvan kan worden besteedt aan ‘wonen’. Wil je meer geld besteden aan je hobby’s of vakanties of ben je bereidt om dat geld in een woning te steken?

Wanneer je het kopen van een huis aan het voorbereiden bent, maak dan gelijk aan het begin al een begroting om te kijken waar elke euro naar toe gaat. Weinig mensen doen dit. Terwijl er zoveel geld verspild wordt. Er zijn talloze gebieden waar je zelf op kunt bezuinigen.

Wanneer je weet hoeveel je kan besteden aan een woning, is het makkelijker om naar een koopwoning te gaan kijken; dan weet je namelijk op welke prijscategorie je je moet oriënteren.

Bij het kopen van je eerste woning kun je je (meestal) nog niet alle luxe veroorloven. Daarom is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je het belangrijkst vindt in/aan een woning.

Zodra je weet hoe hoog je hypotheek maximaal kan zijn en er een woning is die aan je eisen voldoet, ben je al een stapje verder. Na het vinden van een goede woning:

Zorg ervoor dat je een reële waarde betaald voor je woning.

Deze volgende stap is duidelijk, er moet een reële waarde voor de woning betaald worden. Dit kan door middel van een taxatierapport, of kijk zelf wat de waardes zijn van soortgelijke woningen. Hoe je dat kunt doen kun je lezen in ons Ebook. Betaal niet teveel voor een woning!

Zodra je een geschikte woning hebt gevonden, wil je het aanschaffen.

Hou er wel rekening mee dat je niet alleen betaald voor de woning. Naast de aankoopprijs van de woning zijn er ook nog bijkomende kosten. Vergeet ook de bijkomende kosten  voor het verhuizen, verbouwen en inrichten niet. Ook deze moeten ook betaald worden!

Een nieuwe woning moet natuurlijk betaald worden. Zorg ervoor dat je een woning kan financieren. Er zijn verschillende hypotheekvormen. Om erachter te komen welke hypotheekvorm het beste bij je past, is een gesprek met de hypotheekadviseur aan te raden.

Wat voor woning wil je hebben?

Maak een foto van je droomhuis. Het is handig om het huis dat je wil kopen voor ogen te hebben. Dat zal je helpen bij je zoektocht. Je kunt online kijken, in tijdschriften en rond de gekozen buurten. Daarnaast zal zo’n foto ook kunnen helpen bij het zoeken van een inrichting van je huis.

Als je het zeker weet dat je je eerste huis wil gaan kopen, kun je een bod uitbrengen. Zodra je bod wordt geaccepteerd, is de volgende stap dat je naar de notaris gaat. Bij de notaris wordt de koopakte ondertekend en de officiële eigendomsoverdracht zal ook bij de notaris plaats gaan vinden.  Deze stappen zijn omgekeerd aan die van de verkoper, welke je kunt lezen in het ebook: “Je woning Zelf verkopen”.

Het kopen van een huis is als de zoektocht naar een goede relatie. Het begin is spannend, het kan frustrerend worden en zodra je eindelijk de juiste hebt gevonden is werkt het gerustellend.

Veel succes met het kopen van je eerste woning

Het team van “je woning ZELF verkopen”

P.S. Vertel hieronder bij “Comment” wat je uit de tips hebt gehaald! Vertel de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je hebt geboekt! Bij voorbaat dank!

P.S. Vergeet ook niet je feedback te geven of een testimonial te plaatsen!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.