Een goede eerste indruk

woning zelf verkopenEen goede eerste indruk is altijd van groot belang. Zo ook bij de verkoop van huizen. Een slecht onderhouden huis dat er van buitenaf slecht uit ziet kan een potentiële koper afschrikken. Het is dus verstandig om je buitengevel goed te onderhouden of op te laten knappen.

Gevel renoveren

Een gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Om een goede eerste indruk te maken op eventuele kopers en voorbijgangers dient deze dus goed onderhouden te worden. Scheuren in de gevel zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook nog eens gevaarlijk. Scheuren laten namelijk vocht door en dit vocht kan op den duur zorgen voor schade aan zowel de binnen- als buitenkant van je huis. Vocht in de gevel kan in de winter bijvoorbeeld bevriezen, wat kan zorgen voor meer barsten in de stenen en het voegwerk. Daarnaast kunnen er vochtplekken aan de binnenkant van de woning ontstaan. Het is dus verstandig om een kapotte gevel altijd zo snel mogelijk te laten renoveren, om verdere schade te voorkomen.

Een schone gevel

Niet alle gevels zijn beschadigd, maar vaak zijn ze wel vervuild. Dit valt meestal niet zo op, omdat maar weinig mensen de gevel laten reinigen en er dus weinig huizen zijn met een stralende schone gevel. Door je gevel te laten reinigen wordt aanslag, zoals mossen of algen die aan de gevel hechten, verwijderd. Daarnaast wordt de gevel lichter van kleur, aangezien vervuiling door uitlaatgassen ook wordt verwijderd. Door je gevel te laten reinigen springt je huis er weer helemaal uit en laat je zien dat het goed onderhouden is.

Bescherming

Gevelreiniging en renovatie zijn klussen die je zo min mogelijk wilt laten doen. Het kost wat en de gevel wordt op den duur toch weer vuil. Het is echter ook mogelijk om je gevel te beschermen. Door de gevel te laten impregneren wordt deze waterafstotend gemaakt. Water trekt niet meer in de gevel en mossen en algen kunnen zich niet meer hechten. De kans op schade aan de gevel wordt aanzienlijk verkleind. Daarnaast heeft impregneermiddel ook een brandwerende werking waardoor het huis veiliger wordt. Door deze maatregelen wordt de waarde van je woning verhoogd en wordt de levensduur verlengd.

Denk ook aan je dak

Naast de gevel draagt ook het dak bij aan de uitstraling van de woning. Het dak krijgt, net als de gevel, op den duur last van aanslag en vervuiling. Het is daarom verstandig om ook het dak van je woning te laten reinigen en eventueel te impregneren. Door de werkzaamheden van dak en gevel te combineren kun je op bepaalde kosten besparen, denk bijvoorbeeld aan voorrijkosten en/of materiaalkosten. De meeste aanbieders houden zich zowel met gevelreiniging als dakreiniging bezig. Door een goed onderhouden gevel en dak, maak je je woning een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

 

Het onderhouden van de gevel en het dak van je huis is een goede manier om de uitstraling van je huis intact te houden. Daarnaast draagt het bij aan de levensduur en de waarde van je woning en daarbij dus de waarde van de woning. Potentiële kopers zullen eerder geïnteresseerd zijn in een woning die goed onderhouden is. De eerste indruk kan dus doorslaggevend zijn voor het verkopen van je woning.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.