Een lik tegelverf doet wonderen

tegelverfSchrikken tegelwanden in jouw huis potentiële kopers af? De woning beter verkoopbaar maken door nieuwe tegels is een dure klus, waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten. De gouden tip: verf je tegels.

Tegelverf

Met tegelverf kun je een ruimte in huis een nieuwe verfrissende uitstraling geven zonder te diep in de buidel te hoeven tasten. In dit artikel lees je waar je bij deze lowbudget oplossing rekening mee dient te houden voor het beste resultaat.

Water- of terpentinebasis

Welke uitstraling wil je de tegelwand meegeven? Dit bepaalt namelijk of je kiest voor grondverf en tegelverf op water- of terpentinebasis. Als je matte tegels wilt dan kies je voor de terpentinebasis. Voor glanzende tegels is waterbasis geschikt. Let wel op: sommige mensen vinden de uitstraling van tegelverf op waterbasis meer op plastic lijken dan glans. Om loslaten van de tegelverf te voorkomen, kies je ervoor dat de basis van de grondverf en de tegelverf hetzelfde is; terpentine of water. Bedenk van te voren ook welke kleur je kiest. Het is aan te raden om voor wit te gaan. Witte wanden laten een ruimte optisch groter lijken en wit is niet aan persoonlijke voorkeuren onderhevig.

Verschil tussen wel en niet vochtige ruimtes

De kans is groot dat we het hebben over het verven van de badkamertegels. Dit is een vochtige ruimte en dat betekent dat je apart een laag grondverf en één of twee lagen tegelverf dient aan te brengen voor het beste resultaat. Gaat het om het beschilderen van een niet vochtige ruimte dan volstaan twee lagen van grondverf en tegelverf in één.

Hoe verf je tegels?

Start met het lichtjes opschuren van de tegels. Over het algemeen zijn tegels namelijk glad en daar hecht verf slecht op. Na het schuren maak je de tegels stof- en vetvrij en wacht je tot de tegels volledig droog zijn. Dan kan de laag grondverf worden aangebracht. Houd de droogtijd aan die op de verpakking staat en schuur daarna het geheel weer lichtjes op. Maak de tegels weer stof- en vetvrij en begin dan met het aanbrengen van de tegelverf. Ook hier geldt weer: kijk op de verpakking wat de droogtijd is. Breng je namelijk te snel een nieuwe laag aan, dan kan de verf op den duur gaan bladeren. Als je klaar bent met schilderen, dan is de tegelwand klaar om tentoongesteld te worden aan nieuwe potentiële kopers.

Toch wel liever nieuwe tegels?

Heb je geen zin in om te schilderen of verkeren de tegels in een dermate slechte staat, dan kun je overwegen om nieuwe tegels te laten plaatsen. Hoe doe je dit zo goedkoop mogelijk? Ten eerst: kies voor keramische wandtegels. Dit is de goedkoopste tegelsoort maar wel van goede kwaliteit. Ten tweede: wil je zo snel mogelijk weer potentiële kopers over de vloer dan kan je de klus uitbesteden aan een ervaren tegelzetter. Om hier op te kosten te kunnen besparen luidt het advies om gratis offertes te vergelijken. Er zit namelijk verschil tussen de bedragen die tegelzetters vragen voor de klus en op deze manier haal je de beste prijs boven water. Toch geen nieuwe tegels voor in de oude woning, dan is dit wellicht een nuttige tip voor de nieuwe woning. Die komt mogelijk na de opknapbeurt weer een stap dichter in de buurt.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.