Goed afgewerkte muren doen wonderen

Bij binnenkomst in een woning krijgt men een eerste indruk. Deze eerste indruk kan je maar 1 keer maken, zorg daarom dat de indruk goed is. Wat hiervoor zorgt zal voornamelijk de ruimtelijke indeling zijn en de afwerking. Een ruimtelijke indeling is vaak te creƫren door het slim inrichten van de woning. Hierbij gebruik makend van de juiste kleuren.

Daarnaast is de afwerking een belangrijke factor. Niet alleen bij binnenkomst maar ook zeker bij het berekenen van het achterstallige onderhoud. Extra investeren in wandafwerking is aan te raden wanneer de muur echt toe is aan onderhoud. Tevens moeten de kosten opwegen tegen het eventuele resultaat. Vanzelf sprekend dat een opgeknapte woning eerder verkocht zal worden, een instap-klare woning is aantrekkelijk voor een groot deel van de kopers.

Muurafwerkingen zijn er in veel verschillende soorten en de prijzen zijn zeer uiteenlopend. Populaire stucwerken zijn onder anderen:

  • spackspuiten
  • Spachtelputz
  • Sierpleister

Er zijn nog veel meer specifiekere soorten zoals tadelakt, leemstuc en beton cire bijvoorbeeld. Wilt u een luxere afwerking voor in de badkamer of aan de buitenmuur, dan zijn hier speciale mogelijkheden van stucwerk voor beschikbaar. De kosten van deze specifieke soorten liggen enkel wel vrij hoog.

Enkel voor het opknappen van een woning is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig zijn er ook goedkopere mogelijkheden met een uitstekend resultaat. Denk hierbij aan spackspuiten, uitstekend resultaat voor een scherpe prijs. De prijs ligt rond 8 a 9 euro per m2. Tevens kan er ook een kleur gekozen worden zodat deze direct klaar is zonder nog te hoeven schilderen.

De totale kosten zijn natuurlijk makkelijk te berekenen wanneer het oppervlakte van de muur bekend. Voor een meer gedetailleerde kostenplaatje is het aan te raden om stucadoors geheel gratis te vergelijken. Hier zijn diverse websites voor en leveren al snel een voordeel op tot 30% van de kosten. Ook zeer verstandig op het moment dat u persoonlijk geen stucadoor kent. Aangezien het aanbod vrij groot, raken vele mensen hierin het overzicht kwijt.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.