Is jouw woning verkoopklaar?

Kopers zijn op zoek naar woningen die sleutelklaar zijn. Dit wil zeggen dat de kopers er in kunnen trekken zonder dat ze nog een hoop werk moeten verrichten in de woningen. Kopers met een drukke levensstijl zijn bereid om meer te betalen voor een woning die in topconditie is. Het sleutelklaar maken van een woning kan het verschil maken tussen een huis verkopen of niet, de tijd dat het duurt om een woning te verkopen én de uiteindelijke verkoopprijs.

Snel verkopen

Verkopers zijn financieel vaak gebonden aan tijd. Soms kies je er voor om je woning voor minder van de hand te doen dan dat deze jou heeft gekost.  Dubbele hypotheeklasten zijn ongewenst. De kosten om het huis op te knappen, of verkoopklaar te maken, kunnen oplopen. Investeer in de juiste dingen. Hou hierbij je doel in gedachten: je huis verkopen op een moeilijke markt.

Een door een decorateur gerestyled huis verkoopt vaak snel en goed. Een deskundige kan met minimale middelen het huis een stuk aantrekkelijker maken.

Haal je persoonlijke bezittingen uit het huis. Hierdoor wordt aan de potentiële de gelegenheid gegeven het zelf in te richten.

Bereid je huis goed voor!

Veel verkopers staan er niet bij stil. Maar je wilt wel graag een goede eerste indruk achterlaten, kopers gaan af op een eerste indruk. Als een woning onvoldoende is voorbereid, schrik je potentiële kopers af. Bekijk je woning en de directe omgeving (dus ook je tuin) kritisch. Wat straalt dit uit? En wat wil je dat dit uitstraalt? Ga er mee aan de slag, dat kan de tijd dat je woning te koop staat inkorten en beïnvloedt de verkoopprijs gunstig.

‘Ont-eigen’ je huis

Haal je kunstcollecties, persoonlijke foto’s en inrichting uit het huis. Dit kan moeilijk zijn omdat juist dit deel van je huis voor jou de emotionele aantrekkingskracht is. Door het weghalen van je persoonlijke bezittingen kan het huis echter optimaal tot zijn recht komen. Je wilt niet dat de potentiële kopers gericht zijn op jouw persoonlijke bezittingen.

Minder persoonlijke eigendommen geven het huis een ruimtelijk gevoel. Dit betekent dat het huis groter lijkt. De meeste kopers willen de meeste ruimte voor hun geld, groter is dus beter.

Laat een bekende door je huis gaan. Vraag hierbij om zijn mening, hoe ervaart hij de woning? Krijg je hierbij negatieve feedback? Doe dan iets aan de negatieve punten.

Naast het ‘ont-eigenen’ van je huis, is het belangrijk dat het er fris ruikt. Voorkom muffe en té overheersende geurtjes, zet een bloemetje neer. Zorg ervoor dat de kopers zich meteen thuis voelen in je woning.

Licht en ruimtelijk

Als je woning te koop staat en er zijn potentiële kopers die je woning willen bezichtigen, zorg er dan voor dat je de bezichtiging op een gunstig tijdstip plant. Het gunstigste tijdstip is overdag, als er veel daglicht aanwezig is. Je kunt zelf ook voor meer licht zorgen door de gordijnen, luxaflex en deuren te openen. Zijn er donkere plekjes aanwezig in je woning? Zorg dan dat je op die plekjes een sfeervol lichtje neer zet.  Tijdens de bezichtigingen kun je er het  beste voor zorgen dat eventuele kinderen en huisdieren weg zijn. Zij geven de woning een vollere indruk en leiden ook nog eens af.

Woning in trek?

Wil je de potentiële kopers laten denken dat je woning erg in trek is? Zorg er dan voor dat je bezichtigingen achter elkaar plant. Hierdoor lijkt het alsof je huis in trek is. Hierdoor gaan de kopers sneller beslissen en weet jij waar je aan toe bent.

Succes met het verkoopklaar maken van je woning

Het team van “je woning ZELF verkopen”

P.S. Vertel hieronder bij “Comment” wat je uit de tips hebt gehaald!

Vertel de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je hebt geboekt!

Bij voorbaat dank!

 

P.S. Vergeet ook niet je feedback te geven of een testimonial te plaatsen!

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.