Onderhoud je woning, dat verkoopt beter!

Je bent niet de enige die te laat bent geweest met het bellen van een dakbedekker in de zomermaanden en nu met een lekkend dak zit.

Een voorbeeld waar veel mensen tegenaan lopen wanneer ze klussen aan hun woning voor zich uit schuiven.

De meeste mensen denken niet eens aan preventief onderhoud van hun woning. Maar door geen preventief onderhoud aan een woning te verrichten kan het onderhoud leiden tot grotere en duurdere problemen in de toekomst. Onderhoud kost geld, maar je moet nog dieper in de buidel tasten voor het repareren van de problemen door gebrekkig onderhoud.

Verantwoordelijkheid

Veel kopers begrijpen niet dat onderhoud van een woning gepaard gaat met het eigenwoningbezit.

Wanneer je een woning huurt, betaalt iemand anders het onderhoud en (meestal) de reparaties. Maar als je een eigen woning koopt/bezit, ben jij degene die verantwoordelijk is voor de staat waarin het huis zich bevindt.

Wanneer je handig bent in die reparaties  kun je ze eventueel zelf uitvoeren. Is dat niet het geval, dan kan het duur zijn om een huis goed te onderhouden. Door de kosten die gepaard gaan met het onderhoud, zien veel mensen er van af.

Gelukkig zitten er veel voordelen aan een goed onderhouden huis. Je woont prettiger, je bent trots op je goed onderhouden eigendom én kopers betalen meer voor woningen die goed zijn onderhouden.

Noteer onderhoud in je agenda

Het onderhouden van je eigen woning kan een omslachtig gedoe lijken, vooral als je het niet goed plant. Noteer zelf welke dingen er moeten gebeuren en wat de prioriteiten zijn. Aan de hand van die aantekeningen kun je een schema maken. Aan de hand van het schema kun je jezelf makkelijker houden aan de dingen die moeten gebeuren. Een goede planning betekent ook dat je niet alles in één keer hoeft te doen, bijvoorbeeld in de vakantie. Daar is je vakantie niet voor bedoeld. Makkelijker is het een zaterdag in de maand je te richten op het onderhoud.

Het meeste onderhoud dat je woning nodig heeft kan jaarlijks worden gedaan. Onderhoud aan het dak (inclusief het schoonmaken van goten en regenpijpen); afdichten van de kieren buiten, weerbestendig maken, de oven inspecteren etc.

Zet het schema in je agenda

Door het schema in je agenda te zetten weet je wanneer iets uitgevoerd moet worden. Wacht niet tot de herfst om aan het jaarlijks onderhoud te beginnen. In deze periode kan het namelijk moeilijk zijn om een goede aannemer te vinden die je wil helpen. En als je het zelf doet, dan vormen de weersomstandigheden vaak verzwarende omstandigheden.

Wacht niet..

Als je wacht met het onderhoud aan het dak, dan kan het gaan lekken. Dan moet of het dak gerepareerd worden of misschien zelfs vervangen worden. De kosten zullen dan veel hoger uitvallen, dan wat je aan onderhoud kwijt zou zijn. Naast de hoger uitvallende kosten voor het dak, zullen er namelijk ook schadekosten aan het interieur van het huis bij kunnen komen.

Expertise van woningonderhoud;

Jij, als huiseigenaar, hebt niet altijd de tijd of expertise om te bepalen wat er moet worden gedaan om het huis in goede staat te houden. Je zou kunnen vragen of een aannemer je woning wil inspecteren, zodat hij je kan wijzen op de gebieden die extra aandacht nodig hebben.

Ga op zoek naar mensen die je kunnen helpen met je eigen onderhoud.

Één van de sleutels tot het goed onderhouden van de woning, is om direct extra aandacht te besteden aan ‘defecte’ onderdelen van je woning zodra ze zichtbaar worden.

Stel niet uit tot morgen, ga er vandaag nog mee aan de slag.

Een goed onderhouden woning verkoopt beter!

Succes met het onderhouden van je woning

Het team van “je woning ZELF verkopen”

Vertel hieronder bij “Comment” wat je uit de tips hebt gehaald, de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je hebt geboekt! Bij voorbaat dank.

P.S. Vergeet ook niet je feedback te geven of een testimonial te plaatsen!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.