Vrijwillig woning veilen

Voordelen van woning veilen

Zit je met de handen in de je haren? Staat je huis al geruime tijd te koop, of misschien staat je woning nog niet te koop maar wil je er graag zo snel mogelijk vanaf want je zit met dubbele lasten?

Een optie zou dan kunnen zijn om je huis vrijwillig te laten veilen.

Je wilt je woning wel zo snel mogelijk verkopen, maar je denkt dat bij veilen wordt er snel een associatie gelegd met de executieveiling. Dat is al lang niet meer zo.Steeds meer mensen zien de voordelen van veilen van je woning.

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het veilen van je woning?

  •  Je woning wordt naar alle waarschijnlijkheid sneller verkocht
  • De doelgroep is groter door de gunstigere vanaf prijs
  • De marktwaarde van je woning is meer reëel
  • Het aantal potentiële kopers is door de grotere doelgroep hoger
  • De lengte van de veilingperiode kun je zelf bepalen
  • Naast de lengte van de veilingperiode kun je ook de termijn waarin de koper moet beslissen bepalen.
  • De prijs van je woning hoeft niet verlaagd te worden, maar wordt hoger door de diverse biedingen van de kopers.

Waarom veilen?

Een veiling kost ook geld, maar deze kosten worden gecompenseerd door de tijdwinst. Doordat je woning sneller verkocht wordt, scheelt het ook weer de kosten die je anders zou hebben aan de rente van je hypotheek. En vooral in het geval van een dubbele hypotheek is het handig om snel van je oude woning af te zijn, want niemand zit te wachten op een dubbele hypotheek.

Doordat het een vrijwillige verkoop is, ben je niet verplicht om de woning te verkopen aan het hoogste bod. Ben je tevreden met het hoogste bod, dan kan je het verkopen.

Ook bij vrijwillige verkoop op een veiling is er een financieringvoorbehoud van vier weken en drie dagen bedenktijd. Je zit als verkoper dus niet ergens aan vast, in tegenstelling tot de executieveiling.

Vrijwillig veilen heeft een prijsopdrijvend effect is uit recent onderzoek gebleken. Dit is dus zeer gunstig voor jou, als verkoper. Er is namelijk een ‘vanafprijs’, daarbij wordt de bodemprijs aangehouden. Doordat je woning voor de bodemprijs wordt aangeboden, zijn er meer potentiële kopers, omdat ze worden aangetrokken door deze prijs. Wanneer er meer potentiële kopers aanwezig zullen zijn bij de veiling, zullen deze elkaar opbieden waardoor er uiteindelijk een voor jou gewenste verkoopprijs ontstaat. Er zal dus worden geboden, tot dat het maximale er uit is gehaald.

De uiteindelijke prijs is een eerlijke prijs, die goed weergeeft wat nou eigenlijk de marktwaarde van je woning is.

De focus ligt op de vrijwillige verkoop van de woning. Uit recent onderzoek* is gebleken dat het vrijwillig veilen, in tegenstelling tot executieveilingen,  een prijsopdrijvend effect heeft – gunstig voor de verkoper. Maar ook voor de koper is veilen interessant, want tijdens het veilen zijn alle  gegadigden aanwezig in de veilingzaal. Men gaat door met bieden tot iedereen vindt dat het maximum is bereikt. Dat is de beste weg naar een eerlijke prijs

40% van de woningen die worden aangeboden via een vrijwillige veiling worden sneller verkocht.

Wil je een combinatie van een makelaar en een veiling? Kijk dan eens op www.opbodmakelaar.nl !

Verkopen via opbod met veilen middels de opbodmakelaar

 

Succes met behalen van snellere resultaten!

Bart en het team van “je eigen woning verkopen”

P.S. Vergeet niet je testimonial hieronder te plaatsen!

Vertel ons wat je uit de tips hebt gehaald, de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je al hebt geboekt!

Bij voorbaat dank.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.