Je woonkamer transformeren

De woonkamer transformeren kun je zelf!

Zit je er over na te denken je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven, maar is een interieurdesigner je te duur? Met deze tips en trucs kun je zelf al een heel eind komen!

De woonkamer is het middelpunt van je huis, hier ontvang je familie, vrienden en kennissen. Hier wordt tv gekeken, gerelaxt, gegeten, gelachen en gesocialized.

De woonkamer wordt als eerste gezien door een gast of een potentiële koper en daarom wil je ook graag dat een woonkamer iets speciaals is.

Sfeertje creëren

Je wilt het natuurlijk zo gezellig mogelijk inrichten; met rustgevende kleuren en mooie meubels.

Dit is natuurlijk wel heel gemakkelijk gezegd, maar zijn de financiële middelen, de tijd en de wil er wel om er iets moois van te maken?

Met deze tips kun je goedkoop en makkelijk je woonkamer een andere uitstraling geven.

Tip;  Wanneer je weet dat je je woonkamer een opfrisbeurtje wil geven, maar toch niet weet je toch niet waar je moet beginnen? Begin dan met het maken van een ‘moodboard’. Spit woonmagazines, reclamefolders en bladen door, knip plaatjes uit van stijlen, interieurs en kleurencombinaties die je aanspreken. Selecteer bij elkaar passende kleuren en plaatjes, plak ze op een groot stuk karton en voilà: je eigen moodboard is klaar. Een moodboard hoeft natuurlijk niet in één dag te gebeuren, neem er de tijd voor…

 Een mooie, fijne woonkamer wordt gecreëerd door een eenheid van kleuren, waarbij ook zeker de accenten in de details zeer belangrijk zijn.  Als je je woonkamer gaat restylen, kun je het beste kiezen voor neutrale tinten wat je kunt combineren met opvallende accessoires. Accessoires zijn makkelijk te vervangen en aan te passen maar zorgen wel voor een bepaalde sfeer die je wilt creëren.

Keuze maken

Wanneer je een beetje weet wat je wil, is het natuurlijk wel belangrijk dat het past in je woonkamer. Heb je een kleine kamer, dan kun je beter kiezen voor lichte kleuren, deze laten je kamer groter lijken. Daarentegen laten donkere kleuren een kamer kleiner lijken.

Naast het kleurtje dat op de muren gaat komen is ook de kleur van de vloer zeer bepalend voor de ruimte. Net als een donkere kleur op de muren laat een donkere vloer de kamer ook kleiner lijken. Wanneer je wel een donkere vloer hebt, kun je er een kleed opleggen met een lichte kleur. Hierdoor lijkt de kamer groter want dan wordt je minder afgeleid door de donkere vloer.

Bezuinig niet op de vloer: het is letterlijk en figuurlijk de basis van de inrichting.

  • Tip; Wanneer je wel je woonkamer wilt restylen, maar het geen haast geboden heeft, neem dan altijd de maten van je woonkamer mee in je portemonnee. Zo weet je altijd de maten van je kamer en kun je op het moment van een aanbieding je slag slaan!

Inrichting

Zorg dat er niet te veel meubelen in je kamer staan. Door minder meubelstukken wordt er meer vloer zichtbaar gemaakt wat je kamer groter doet lijken. Heb je te veel grote meubelstukken? Verkoop ze en koop minder grote nieuwe of tweedehands meubelstukken weer terug. Op bijv. marktplaats kun je tegen niet te hoge prijzen hele leuke dingen vinden. Geef je ogen de kost!

Tip; Neem ook eens een kijkje bij een kringloopwinkel. Hier staan veel meubels, die, als je er een beetje tijd en moeite in steekt, een goede toevoeging zijn voor je woonkamer. Een verfbeurtje en/of opnieuw bekleden: met de kleinste investering heb je een uniek meubelstuk, daarnaast is het ook nog eens een prima bezigheidstherapie.

  • Wat nou duur design meubelstuk? Vol trots staat daar straks je eigen unieke pronkstukje in je woonkamer en dat voor maar een prikkie!

Zoals je leest heb je helemaal geen dure interieurdesigner nodig, je kunt het gewoon zelf! Transformeer je eigen woonkamer, maak je eigen meubelstukken, doe er wat moeite voor en je ontwerpt gewoon je eigen woonkamer, waarin jij je thuisvoelt. Wees je eigen interieurdesigner, bespaar in je portemonnee en beloon jezelf met je unieke inrichting.

Succes met het transformeren van je eigen woonkamer!

 

Het team van “je woning ZELF verkopen”

 

P.S. Vertel hieronder bij “Comment” wat je uit de tips hebt gehaald!

Vertel de inzichten die je had en wellicht de resultaten die je hebt geboekt!

Bij voorbaat dank!

 

P.S. Vergeet ook niet je feedback te geven of een testimonial te plaatsen!

 

Maak ons beroemd! Als je wilt mag je deze pagina “liken” of te “tweeten”, alvast bedankt!

Comments

  1. Helen testpersoon says

    toppie, ziet er goed en aantrekkelijk uit!

  2. prachtig!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.